Ispiši ovu stranicu
Libertas Foundation; Uručene stipendije učenicama i učenicima obrtničkih zanimanja iz naše županije

Libertas Foundation; Uručene stipendije učenicama i učenicima obrtničkih zanimanja iz naše županije

Danas su u prostorijama DEŠE  - Dubrovnik  u Lazaretima, uručene stipendije učenicama i učenicima obrtničkih zanimanja  Dubrovačko - neretvanske županije  za 2020/21 godinu.  Tajnica zaklade Libertas Foundation iz San Pedra, California, gospođa Luce Hazdovac, uručila je 14 stipendija učenicima obrtničkih  škola, za školsku godinu 2020./2021. iz Fonda Ante i Evelyn Mrgudić.
 
Libertas Foundation je dobrotvorna zaklada koja kroz fond "Ante & Evelyn Mrgudic" već 18 godina pomaže učenicima obrtničkih škola iz obitelji lošijeg imovinskog stanja na području Dubrovačko - neretvanske županije. Svrha stipendije je pomoći učenicima da izuče zanimanje s kojim će moći lakše naći zaposlenje u mjestu gdje žive, te  kako bi nakon  završetka svog školovanja pomogli svojim obiteljima i lokalnom  gospodarstvu. U zapadnom svijetu više od dvije trećine ekonomije počiva na malom gospodarstvu i obrtništvu te je želja donatora Libertas Foundation da stipendisti nakon završetka školovanja krenu u obrtništvo te ostvare životni san u svojoj Županiji i domovini Hrvatskoj.
 
Stipendisti za 2020/21 godinu su iz Konavala, Dubrovnika, Župe Dubrovačke, otoka Mljeta, Mokošice, Pelješca, doline Neretve i Dubrovačkog primorja, a školuju se za frizere, slastičare, cvjećare, kuhare, automehaničare  i  kozmetičare.  Predstavnici Libertas Foundation  i udruge DEŠA su im na dodjeli poželjeli sreću u daljnjem  školovanju te se zahvalili donatorima, našim iseljenicima  koji  svake godine  izdvoje  mnogo  vremena i truda kako bi se ove  stipendije održale sad već 18.-u godinu!