Ispiši ovu stranicu
Župsko ljeto; Filmska večer - Projekcija filma "Ralje" na plivalištu Gusara u Mlinima

Župsko ljeto; Filmska večer - Projekcija filma "Ralje" na plivalištu Gusara u Mlinima

Na plivalištu Gusara u Mlinima  sutra, petak 28. kolovoza u sklopu programa Župskog ljeta održat će se Filmska večer uz projekciju megahita Stevena Spielberga iz 1975. filma "Ralje".

Otočno mjestašce Amity u potpunosti ekonomski ovisi o turizmu, pa kad šerif Brody zatvori lokalnu plažu zbog smrtonosnog noćnog napada morskog psa na djevojku, gradonačelnik poništi njegovu odluku. No životinja golemih proporcija ubrzo opet napadne i usred dana ubije dječaka nadomak plaže. Trojica profesionalaca – Brody, lovac na morske pse Quint i oceanograf Hooper – udruže snage i kreću u lov na 'velikog bijelog'.

Svojim drugim kino filmom, temeljenim na istoimenom bestseleru Petera Benchleyja, Steven Spielberg postigao je ogroman komercijalni uspjeh. U apsolutnim brojkama, bio je to do tada film s najvećom kino zaradom u povijesti, primarno ostvarenom u ljetnoj američkoj distribuciji (kao zapravo prvi veliki ljetni hit), a i kritika mu je najvećim dijelom bila naklonjena.

Početak projekcije filma je u 20:30 sati a ulaz je slobodan.

Organizator Turistička zajednica općene je nabavio 50 kolutova za ubaciti na plivalište ispred platna, a oni koji ne uspiju osigurati kolut film mogu pratiti s tribina plivališta.