Četvrtak, 18 Travanj 2024
Danas u županiji 35 novih slučajeva zaraze - šest iz Župe dubrovačke, hospitalizirano 36 pozitivnih

Danas u županiji 35 novih slučajeva zaraze - šest iz Župe dubrovačke, hospitalizirano 36 pozitivnih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 35 novih slučajeva zaraze koronavirusom (11 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se deset osoba iz Vele Luke, devet iz Dubrovnika, šest iz Metkovića i Župe dubrovačke, dvije iz Blata te jednoj iz Kule Norinske i Ploča.

Ukupno je zaraženo 19 osoba muškog spola i 16 osoba ženskog spola, a njih 24 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Izliječeno je 58 osoba: 15 iz Dubrovnika, deset iz Metkovića i Ploča, devet iz Vele Luke, četiri iz Smokvice, tri iz Opuzena, jedna iz Konavala, Korčule, Kule Norinske, Pojezerja i Stona te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađena su 422 uzorka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 67 022 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 36 osoba pozitivnih na koronavirus. Četiri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i svi su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 622 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 682 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.