Petak, 29 Ožujak 2024
U Dubrovačko-neretvanskoj 88 novih slučajeva zaraze, pet iz Župe dubrovačke, 37 iz Dubrovnika, 19 iz Metkovića

U Dubrovačko-neretvanskoj 88 novih slučajeva zaraze, pet iz Župe dubrovačke, 37 iz Dubrovnika, 19 iz Metkovića

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 88 novih slučajeva zaraze koronavirusom (50 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 37 osoba iz Dubrovnika, 19 iz Metkovića, šest iz Blata, po pet iz Ploča i Župe dubrovačke, po četiri iz Dubrovačkog primorja i Konavala, tri iz Kule Norinske te po jednoj iz Korčule, Opuzena, Orebića, Vele Luke i Zažablja.

Ukupno su zaražene 42 muške i 46 ženskih osoba, a 52 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Izliječeno je 79 osoba: 27 iz Dubrovnika, 19 iz Župe dubrovačke, 14 iz Metkovića, šest iz Konavala, pet iz Orebića, dvije iz Blata te po jedna osoba iz Dubrovačkog primorja, Kule Norinske, Opuzena, Ploča i Slivnog te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađeno je 317 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 52 548 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 76 osoba pozitivnih na koronavirus. Osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su pet na invazivnoj, dva na neinvazivnoj ventilaciji, a jedan na kisiku.

U samoizolaciji je 1440 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije (na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 536 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.