Ispiši ovu stranicu
U županiji 47 novih slučajeva zaraze - četiri iz Župe dubrovačke, dva kršenja samoizolacije oba na granici

U županiji 47 novih slučajeva zaraze - četiri iz Župe dubrovačke, dva kršenja samoizolacije oba na granici

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 47 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Radi se 27 osoba iz Dubrovnika, pet iz Vele Luke, po četiri iz Konavala, Ploča i Župe dubrovačke te po jednoj osobi iz Blata, Korčule i Metkovića.Od spomenutih,  tri slučaja otkrivena su među korisnicima Doma za starije osobe Dubrovnik – Thermoterapia.

Ukupno su zaražene 22 osobe muškog spola i 25 osoba ženskog spola, a za njih 28 je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je 39 osoba: 20 iz Dubrovnika, pet iz Konavala, četiri iz Župe dubrovačke, tri iz Opuzena, po dvije iz Dubrovačkog primorja, Metkovića i Ploča te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 29 osoba pozitivnih na koronavirus. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, šest pacijenta je na invanzivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađeno je 278 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 33 927 uzoraka.
U samoizolaciji je 540 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja mjere samoizolacije. (oba na granici) Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 165 slučajeva kršenja samoizolacije (43 na graničnim prijelazima).

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.