Srijeda, 02 Prosinac 2020
Nova sezona II. HBL – jug; Župa dubrovačka po jednu pobjedu, neriješeno i poraz - Postranje izgubilo sve tri utakmice

Nova sezona II. HBL – jug; Župa dubrovačka po jednu pobjedu, neriješeno i poraz - Postranje izgubilo sve tri utakmice

Krajem listopada počela je nova boćarska sezona u II. HBL – jug u kojoj i ove godine nastupaju dva župska kluba Župa dubrovačka i Postranje. Naime, na kraju prošle pandemijom obilježene sezone, došlo je do reorganizacije natjecanja i podjele prve lige u dvije skupina, a Župa dubrovačka nije uspjela osigurati jednu od prve četiri pozicije u prošlogodišnjem drugoligaškom natjecanju koje su vodile u prvu ligu. Kako iz II. HBL – jug lani nitko nije ispao i posljednje Postranje ponovo igra u drugoligaškom društvu.

U prva tri kola nove sezone Župa dubrovačka je na startu kao gost slavila protiv Slavena Gruda 15:8, zatim je poražena u gostima kod Sutivana 8:16, a u trećem kolu je u Srebrenom odigrala neriješeno protiv Zlatan otoka 12:12.

Župu dubrovačku u prva tri kola su igrali; Stijepo Batinić,  Nedjeljko Bogoje, Mato Barišić, Tonći Bulat, Nino Čović, Alen Franić, Mario Gašpar, Ivan Gujinović, Velinko Taslak, Nikola Turčinović i  Željko Vladimir. Voditelj momčadi Vlaho Kesovija.

Postranje je izgubilo sve tri utakmice, dvije domaće od Sutivana 10:14 i od Naklica 11:13, te gostujuću od Povljane na Pagu 18:6

Za Postranje su nastupili; Mateo Haičman, Ivan Kelez, Luka Kelez, Štefi Ljubimir, Nikola Pendo, Mario Raguž, Antun Šabadin, Đuro Šabadin i Antonio Vojvodić.  Voditelj momčadi Štefi Ljubimir.