Ispiši ovu stranicu
U Dubrovačko-neretvanskoj danas čak 70 novih slučajeva zaraze, četiri muške i pet ženskih osoba iz Župe

U Dubrovačko-neretvanskoj danas čak 70 novih slučajeva zaraze, četiri muške i pet ženskih osoba iz Župe

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 70 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o 16 muških i 14 ženskih osoba iz Dubrovnika (14 ima utvrđenu ep. vezu), osam muških i osam ženskih osoba iz Metkovića (osam ima utvrđenu ep. vezu), četiri muške i pet ženskih osoba iz Župe dubrovačke (šest ima utvrđenu ep. vezu), jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Stona (jedna ima utvrđenu ep. vezu), po dvije muške osobe iz Korčule, Orebića i Ploča (za sve utvrđena ep. veza), dvije muške osobe iz Opuzena (za jednu utvrđena ep. veza), jednoj ženskoj osobi iz Smokvice (utvrđena ep. veza), po jednoj muškoj osobi iz Dubrovačkog primorja i s Mljeta, jednoj ženskoj osobi iz Blata i jednoj ženskoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije (utvrđena ep. veza).
 
Izliječeno je 27 osoba: 19 iz Dubrovnika, pet iz Metkovića te tri iz Župe dubrovačke.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 21 osoba pozitivna na koronavirus. U posljednja 24 sata obrađena su 234 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 18 478 uzoraka.

U samoizolaciji je 828 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 89 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.