Srijeda, 21 Listopad 2020
Humanitarna akcija - Umjetnici za Gogin korak; 28 likovnih umjetnika poklonilo svoja umjetnička djela

Humanitarna akcija - Umjetnici za Gogin korak; 28 likovnih umjetnika poklonilo svoja umjetnička djela

Humanitarna akcija prikupljanja sredstava za liječenje šestogodišnje djevojčice Gordane Knego iz Župe dubrovačke nastavlja se akcijom likovnih umjetnika. Njih 28 su se odazvali ovoj akciji i poklonili svoja umjetnička djela Gogi za njen korak.

Uskoro će svi poklonjeni radovi biti predstavljeni na Facebook stranici ZA GOGIN KORAK koju, u ime male Goge i njene mame Magde Knego, vodi profesorica Davorka Bronzić, jedna od voditelja Volonterskog kluba OŠ Župa dubrovačka.

Ovo je samo jedna u nizu humanitarnih akcija učenika i djelatnika OŠ Župa dubrovačka iz koje nam poručuju da za obrazovati dijete treba nešto znati, ali za odgojiti ga treba nešto biti – biti dobar čovjek, osjetljiv na potrebe drugih.
Poznata dubrovačka umjetnica Iris Lobaš Kukavičić također je jedna od organizatorica ove hvalevrijedne akcije. U samo nekoliko dana kontaktirala je svoje kolege i trenutno prikuplja radove koji će se prodavati na humanitarnoj aukciji.

Svi radovi će imati istu početnu cijenu od 1500 kuna, a kako se radi o zaista renomiranim imenima i tržišna vrijednost njihovih slika je puno veća, organizatori apeliraju na potencijalne kupce da se uključe u ovu akciju jer svaka kuna više vodi Gogu bliže cilju.

Aukciju planiraju održati krajem rujna ili početkom listopada, a hoće li biti uživo ili online ovisit će o situaciji s pandemijom virusa Covid 19. Na Facebook stranici ZA GOGIN KORAK će se svaki dan rujna predstaviti po dva umjetnika sa svojim djelima za Gogu.

- Naša Goge za koji dan ponovo kreće na rehabilitaciju u Polikliniku Glavić, a mi joj držimo fige da što prije samostalno zakorača u zagrljaj svojoj majci - poručuju organizatori.