Ispiši ovu stranicu
I danas jedan novi slučaj zaraze, radi se o starijoj ženskoj osobi iz Korčule

I danas jedan novi slučaj zaraze, radi se o starijoj ženskoj osobi iz Korčule

U Dubrovačko-neretva­nskoj županiji u pos­ljednja 24 sata zabi­lježen je jedan novi slučaj zaraze COVID­-19 infekcijom. Radi se o starijoj ženskoj osobi iz Korčule, a epidemiološka obrada je u tijeku. Što se tiče testiranih djelatnika i štićenika Doma za starije i teško bolesne osobe Majka Marija Petković iz Blata, dosad su pristigla 64 rezultata, svi negativni.

Od početka pandemije je analizirano ukup­no 6430 uzoraka. U OB Dubrovnik s dan­ašnjim danom nema ho­spitaliziranih osoba pozitivnih na COVID­-19. U samoizolaciji su 184 osobe, a u poslje­dnja 24 sata nije bi­lo kršenja mjera sam­oizolacije. Od počet­ka pandemije utvrđeno je ukupno 47 sluča­jeva kršenja samoizo­lacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih pro­pisanih mjera od str­ane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne za­štite RH.


U protekla 24 sata u Hrvatskoj su zabilježena 24 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) danas ukupno 647 Među njima je 117 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 7 pacijenata.  Jedna osoba je preminula.
 
Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 5318 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 154 preminulo, a 4517 se oporavilo.
 
U samoizolaciji je trenutno 2490 osoba.