Ispiši ovu stranicu
Radovi na Putu Pera Kojakovića; Sanacija i širenje kolnika, izgradnja nogostupa, modernizacija javne rasvjete

Radovi na Putu Pera Kojakovića; Sanacija i širenje kolnika, izgradnja nogostupa, modernizacija javne rasvjete

U tijeku su radovi na dvije dionice u ulici Put Pera Kojakovića u naselju Čibača. Na lokaciju uz kuću Mišić, do sada najužem dijelu ove ulice, izvedeni su radovi sanacije i širenja te ova dionica sada u punom profilu ima dvije vozne trake te nogostup. Preostali su još radovi na asfaltiranju te postavljanju horizontalne i vertikalne signalizacije .

Na dionici od raskrižja s ulicom A.B. Šimića do raskrižja s ulicom Ruđera Boškovića u tijeku su radovi na rekonstrukciji prometnice uz izgradnju nogostupa i modernizaciju javne rasvjete.

Nakon izrade projektne dokumentacije i provedenog javnog natječaja za izbor najpovoljnijeg izvođača, radove u iznosu od gotovo 650.000,00 kn izvodi tvrtka Texo gradnja d.o.o.

Osim rekonstrukcije prometnice i izgradnje nogostupa, kroz radove na ovoj dionici urediti će se i postojeće odlagalište komunalnog otpada te izvesti pripremni radovi na planiranom uređenju novog dječjeg igrališta, kao i cjelovito uređenje odvodnje oborinskih voda.
Također, trenutno je u tijeku i kompletno čišćenje terena budućeg igrališta, a što odrađuju naše Komunalno društvo te DVD Župa dubrovačka.

Kroz nekoliko dana nastaviti će se i radovi na dionici ulice Put dr. Ante Starčevića, od raskrižja za Goricu do raskrižja za Krstine. Na ovoj dionici izvode se radovi na izgradnji nogostupa i modernizaciji javne rasvjete uz regulaciju oborinske odvodnje, a na dionici uz nogometno igralište u Čibači predviđeni su radovi na uređenju parkirnih mjesta uz postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije.