Petak, 19 Travanj 2024
Četiri novozaražena, svi iz Doline Neretve - Očekuju se nalazi za djelatnike i štićenike Josipovca

Četiri novozaražena, svi iz Doline Neretve - Očekuju se nalazi za djelatnike i štićenike Josipovca

U odnosu na jučerašnje podatke iznesene na konferenciji za medije četiri su novozaražene osobe, tri iz Metkovića, jedna iz Opuzena. Preminula je još jedna osoba 83-godišnji pacijent iz Doma za starije u Pločama.

- Danas nažalost imamo još jednu preminulu osobu, trenutno imamo 110 pozitivnih, četiri nova od jučerašnje konferencije za medije su većinom iz Doline Neretve. Jučer su testirani svi korisnici i zaposlenici Centra Josipovac i Doma u Metkoviću. To sve nam pokazuje da i dalje moramo ostati odgovorni, uz socijalnu distancu pridržavati se svih propisanih mjera - poručio je župan Nikola Dobroslavić.  

- Ukupno je do danas s područja županije upućeno 1306 uzoraka, imamo 106 pozitivnih, a očekujemo nalaze za 107 jučerašnja uzorka, hospitalizirano je 29 osoba. U protekla 24 sata imamo dvije izliječene osobe, ukupno do sada na području županije je izliječeno 15 osoba - izvijestio je načelnik Stožera Joško Cebalo.

- Preminuo je 83-godišnji pacijent koji je bio korisnik Doma za starije u Pločama. Trenutno je u teškom stanju jedna ženska osoba 93 godine stara, također iz Doma u Pločama koja je jutros intubirana. U bolnici je hospitalizirano 19 osoba na zaraznom odjelu, osam ih je u prostorima Studentskog doma, a dvoje u jedinici intenzivnog liječenja. Osim jednog od jučer pozitivnog liječnika, nemamo  drugih djelatnika bolnice koji su u samoizolaciji, dobra je vijest da je među ozdravljenim i naš prije zaraženi liječnik koji se može vratiti na posao - rekao je dr. Marijo Bekić.

- Od četiri nove pozitivne osobe u odnosu na jučerašnju presicu dvije su djelatnice Doma za starije iz Metkovića, jedna medicinska sestra iz Opuzena i još jedna pacijentica iz Metkovića. Ove dvije djelatnice Doma iz Metkovića su bile testirane prije ulaska u smjenu, zadnji put su radile 3. odnosno 5. travnja.  Tijekom dana će očekujemo nalaze svih zaposlenika i korisnika Centra za rehabilitaciju Josipovac i Doma u Metkoviću - rekao je dr. Mato Lakić.