Ispiši ovu stranicu
Treći dan u županiji nema potvrđenih novozaraženih - Dobroslavić;  Situacija je epidemiološki pod kontrolom

Treći dan u županiji nema potvrđenih novozaraženih - Dobroslavić; Situacija je epidemiološki pod kontrolom

U Dubrovačko neretvanskoj županiji već treći dan nemamo potvrđenih novozaraženih osoba i dalje je 100 pozitivnih, imamo i tri nova ozdravljenja, ukupno je do sada ozdravilo 13 osoba. U različitim vidovima samoizolacije se nalazi 513 osoba.

- Sa zadovoljstvom možemo reći da danas nemamo novih pozitivnih od koronavirusa, svi uzorci jučer poslati u Zagreb su negativni. Iako su vijesti dobre, još uvijek se ne možemo opustiti, situacija je i dalje jako ozbiljna, ali podaci pokazuju da je situacija epidemiološki pod kontrolom. Moramo se i dalje pridržavati mjera i ostati odgovorni - rekao je župan Nikola Dobroslavić.

- Ukupno do danas je na testiranje upućeno 1108 uzoraka, svi uzorci poslani jučer bili su negativni te još uvijek imamo 100 pozitivnih osoba. Od danas više nemamo osoba u karantenskom smještaju, izašla je osoba koja je bila tamo smještena, a imamo nove tri osobe su izliječene te ukupno imamo 13 ozdravljenja - poručio je načelnik Stožera Joško Cebalo.

- U OB Dubrovnik se nalaze 32 pacijenta , na odjelu za zarazne bolesti je 20 pacijenata, dvoje ih je na respiratoru na intenzivnom odjelu. Deset zaraženih osoba je smješteno u Studentskom domu. Sa zadovoljstvom mogu reći da prema današnjim nalazima imamo dva izliječena pacijenta koja će tijekom dana biti otpuštena iz bolnice. Pacijent u Regionalnom respiratornom centru Križine pri KBC-u Split i dalje je u nepromijenjenom općem stanju na respiratoru i intubiran. Isto tako danas nemamo medicinskog osoblja u samoizolaciji, te osoblje bolnice trenutno u kompletnom sastavu - rekao je dr. Marijo Bekić.