Ispiši ovu stranicu
Ministar Beroš; Do jutros u Hrvatskoj 481 zaraženi, jedna osoba u dubrovačkoj bolnici na respiratoru

Ministar Beroš; Do jutros u Hrvatskoj 481 zaraženi, jedna osoba u dubrovačkoj bolnici na respiratoru

U odnosu na jučer u 16 sati broj novih pozitivnih u Hrvatskoj je narastao za 39, tako da u zadnja 24 sata imamo 63 nova pozitivna, što znači da držimo situaciju pod kontrolom i da nema eksponencijalnog rasta broja zaraženih. To je u ovom trenutku od iznimne važnosti nadamo se da ćemo našim mjerama zadržati zu dinamiku povećanja - rekao je na jutrošnjoj tiskovnoj konferenciji Nacionalnog stožera CZ ministar Vili Beroš

Danas imamo na respiratoru 14 bolesnika, osam u infektološkoj klinici Fran Mihaljević, tri u Osijeku, jedan u Rijeci, jedan u Splitu i jedan u Dubrovniku - dodao je Beroš.

- Osamdeset posto bolesnika koji su sada na respiratoru imaju kronične bolesti, trenutno jedan od bolesnika na respiratoru je kritično. Prosjek je oko 61-62 godine jer mi imamo većinu zaraženih mlađe srednje dobi. To je očekivano jer sad očekujemo da će biti više zaraženih starije životne dobi pa će i taj prosjek biti veći - rekla je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić.

Ukupno je testirano 3958 uzoraka, a samo jučer obavljeno je 566 testiranja.  Više od 18.600 ljudi je u samoizolaciji, a intenzivno se nadzire 2437 kontakata. Ukupno je u cijeloj Hrvatskoj 546 zdravstvenih djelatnika koji su u samoizolaciji.