Nedjelja, 28 Studeni 2021
Zatvaraju se 72. Dubrovačke ljetne igre, održano 76 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih i drugih programa

Zatvaraju se 72. Dubrovačke ljetne igre, održano 76 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih i drugih programa

Dubrovačke ljetne igre, iako i ove godine u izazovnim okolnostima uzrokovanim pandemijom koronavirusa, privele su još jednu festivalsku sezonu uspješno kraju, održavši u 47 festivalskih dana od 10. srpnja do 25. kolovoza, 76 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih i drugih programa na 16 scenskih i ambijentalnih lokacija Grada, zaključeno je danas na konferenciji za medije povodom zatvaranja Igara, održanoj u Kazalištu Marina Držića, na kojoj su govorili ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, te vodstvo Igara, ravnateljica Ivana Medo Bogdanović i intendantica Dora Ruždjak Podolski.
 
Prije toga, završni koncert večeras, 25. kolovoza u 22:00 sata ispred Katedrale, najavili su maestro Ivan Repušić koji će ravnati Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije, sopranistica Diana Damrau i bas Nicolas Testé. Obrativši se publici, Diana Damrau istaknula je kako je jako sretna jer je oduvijek njezin san bio doći u Dubrovnik i upoznati predivan gradu kojem se divno osjećaju i ona i njena obitelj, a iznimno je raduje i što je s njima na ovom koncertu obećavajući mladi talent koji će večeras pokazati svoje umijeće i glas, tenor Roko Radovan.
 
Dubrovačke ljetne igre zahvaljuju Ministarstvu kulture i medija RH, Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Gradu Dubrovniku, Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, sponzorima i donatorima, predstavnicima medija i građanima Dubrovnika na potpori i suradnji bez čega realizacija festivala ni ove godine ne bi bila moguća.

  • marketingA1