Ponedjeljak, 01 Lipanj 2020
U hotelu Sheraton svečano otvoreno 5. izdanje Adriatic Wood Days konferencije

U hotelu Sheraton svečano otvoreno 5. izdanje Adriatic Wood Days konferencije

U kongresnoj dvorani hotela Sheraton u Srebrenom danas je održano svečano otvorenje 5. izdanja Adriatic Wood Days konferencije. Riječ je o najvećem sektorskom skupu u regiji koji služi kako bi se svi relevantni dionici iz Hrvatske i inozemstva umrežili, raspravili bitne sektorske teme, predložili rješenja za brojne izazove s kojima se drvoprerađivački sektor susreće, ali i razmijenili iskustva oko primjene sektorskih inovacija.

Konferencija je započela jučerašnjom studijskom posjetom Konavlima, dok su danas i sutra na rasporedu brojne prezentacije, panel rasprave i radionice na kojima će se obraditi raznovrsne teme kao što su gospodarenje šumama, gradnja i trgovina drvom, dizajn, biomasa i bioenergija te europski programi i projekti.

Ceremonija otvaranja okupila je više od 160 sudionika iz Hrvatske, regije i zemalja EU, a stigli su i predstavnici europske asocijacije za bioenergiju – Bioenergy Europe, EPC-a (European Pellet Council) te europske ROSEWOOD mreže.

- Drago mi je što ste ponovno izabrali našu županiju za održavanje ovog izrazito važnog skupa. Naša država obdarena je ogromnim šumskim bogatstvima, a naša je zadaća njima dobro gospodariti. Zahvaljujem Hrvatskom drvnom klasteru i naporima koje ulaže. Želim vam svima uspješan rad na skupu i ugodan boravak u Dubrovniku - poručio je na otvorenju  župan Nikola Dobroslavić.

- Istaknula bih kako je drvna industrija izvozno orijentirana i komplementarna turizmu. U Dubrovniku postoje određeni izazovi s kojima se borimo. To su ljudski resursi, inovacije, ali i tržišna vrijednost te s njom u vezi i digitalna transformacija. Vjerujem da će to biti neke od tema koje će se obraditi u naredna dva dana i želim vam kvalitetan rad, mudre i pametne zaključke i dobru komunikaciju - rekla je Nikolina Trojić, predsjednica Županijske komore Dubrovnik

- Prava vrijednost ove konferencije su inovacije koje nam daju priliku uhvatiti vlak s konkurencijom iz Europske unije i regije. Često govorimo kako je drvo prvo, kako je ono naše blago, naša nafta, ali sve to ostaje samo slovo na papiru ukoliko se ne napravi dodatan napor kako od strane vlasnika tvrtki, tako i državnih institucija poručio je Stjepan Vojinić, predsjednik Hrvatskog drvnog klastera.

  • čestitke - luckauprava