Nedjelja, 28 Studeni 2021
Većinski vlasnik Hotela Plat traži strateškog partnera, iz Općine potvrđen interes nekoliko ozbiljnih investitora

Većinski vlasnik Hotela Plat traži strateškog partnera, iz Općine potvrđen interes nekoliko ozbiljnih investitora

Većinski vlasnik Hotela Plat provodi proces istraživanja tržišta vezano za potencijalni pronalazak strateškog partnera za tvrtku, potvrdio nam Tomislav Tičić, član  Uprave KHA4 vlasnika tvrtke Hoteli Plat.

- Počeli smo s procesom prodaje koji traje već neko vrijeme, nažalost kriza izazvana pandemijom Koronavirusa nas je usporila. Bilo je nekoliko zainteresiranih, u ovom trenutku imamo tri ili četiri zainteresirana partnera koji su u fazi iskazivanja interesa neobavezujućem ponudom i vjerujemo da će između njih biti ponuda koja će se konkretizirati do kraja. Radi se o ozbiljnim investitorima, neki su već prisutni u Hrvatskoj, neki još nisu, većina je iskusna i ima iskustva u hoteljerstvu i turizmu. Imamo podršku i na razini lokalne zajednice od strane Općine Župa dubrovačka - rekao je Tičić.

- Mogu potvrditi informaciju da postoji nekoliko zainteresiranih tvrtki koje su zainteresirane za kupnju Hotela Plat. U općinu su već dolazili zainteresirani investitori koje smo detaljno uputili u Urbanistički plan Plata i koje on mogućnosti nudi. Upravo sam prije par dana imao poziv iz Ministarstva turizma u vezi interesa još jedne ozbiljne tvrtke koja u svom portfelju ima hotelske kapacitete u Hrvatskoj i predstavnike te tvrtke očekujem u narednim danima u posjetu općini, kako bi se detaljnije upoznali s mogućnostima ulaganja u Hotele Plat - potvrdio je interes investitora načelnik Silvio Nardelli.

Podsjetimo, Hoteli Plat je društvo strateškog interesa za Republiku Hrvatsku, koje razvija projekt rekonstrukcije i izgradnje hotelskog kompleksa kategoriziranog s pet zvjezdica u Platu, na zemljištu površine sedam hektara, s ukupnim kapacitetom od otprilike 580 smještajnih jedinica.

Investicija u njegovu obnovu i rekonstrukciju trebala je iznositi gotovo 430, a s preuzimanjem 618 milijuna kuna kako bi ovaj kompleks, koji ima dva hotela, depandanse, šest vila i dva paviljona, postao hotelski resort kategoriziran s četiri i pet zvjezdica. U realizaciju projekta je krenula tvrtka KHA 4 koja je kupila 92,5 posto dionica, a  taj su je posao su je osnovali Karisma Resorts International i Agrokor.

Hotele Plat je kupila tvrtka KHA 4  kupila 92,5 posto dionica Hotela Plat od države, a za taj su je posao osnovali Karisma Resorts International i Agrokor. Afera Agrokor koja zaustavlja ambiciozna ulaganja te se nakon rušenja dijela objekata projekt nije nastavio.

  • marketingA1