Ispiši ovu stranicu
Ministarstvo poljoprivrede izdalo tumačenje o izdavanju propusnica poljoprivrednicima

Ministarstvo poljoprivrede izdalo tumačenje o izdavanju propusnica poljoprivrednicima

Vezano uz priopćenje Ministarstva poljoprivrede o izdavanju propusnica poljoprivrednicima daje se tumačenje, koje prenosimo u cijelosti:

Propusnica koju izdaju službenici Ministarstva poljoprivrede, Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, nije potrebna poljoprivrednim proizvođačima koji ne napuštaju mjesto prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Odgovorne osobe u pravnoj osobi koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom (trgovačka društva, obrti, zadruge) izdaju objavljenu Propusnicu (niže u tekstu) Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske za svoje zaposlenike.

Obiteljska poljoprivredna gospodarstava koja su u registru poreznih obveznika i imaju prihod veći od 80.500,00 kuna smatraju se poslovnim subjektima te imaju pravo izdati Propusnicu (niže u tekstu, NN 35/2020, Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj) Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ovjerenu pečatom i potpisom vlasnika sebi, članovima i zaposlenicima (ako ih imaju) na OPG-u.

Ministarstvo poljoprivrede izdaje propusnicu nositeljima i članovima OPG-a koji nemaju zaposlene osobe na OPG-u i OPG-ima koji

Zahtjev za izdavanje Propusnice dostupan je na linku:

https://www.savjetodavna.hr/propusnice/

Osobe koje nisu nositelji niti članovi OPG-a ne mogu dobiti Propusnicu po osnovi obavljanja poljoprivrednih radova, izuzev pčelara koji su u evidenciji pčelara Hrvatskog pčelarskog saveza i posjednika domaćih životinja koji su upisani u Registar farmi (JRDŽ).

Građanima Republike Hrvatske za obavljanje poljoprivrednih aktivnosti na poljoprivrednim resursima koji se nalaze izvan teritorija RH, službenici Ministarstva poljoprivrede ne izdaju Propusnice. U tim slučajevima potrebno se obratiti Stožerima civilne zaštite i Ravnateljstvu policije.