Subota, 23 Rujan 2023
Tjedno izvješće za promet; U 12 prometnih nesreća pet osoba teže, devet lakše ozlijeđeno

Tjedno izvješće za promet; U 12 prometnih nesreća pet osoba teže, devet lakše ozlijeđeno

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 12 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je pet osoba teže i devet ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je također devet prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 960 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 479 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 57 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 20 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirane su 32 osobe.
- Od ostalih prekršaja izdvajamo 97 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 101 mjera poduzeta zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 2,82 g/kg izmjerena je 30-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine koji je u večernjim satima u petak, 25. kolovoza, zaustavljen na području Dubrovnika prilikom redovne kontrole prometa.
Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.320 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je također u Dubrovniku

Najveća novčana kazna u iznosu od 1.983 eura izrečena je 21-godišnjaku koji je zaustavljen tijekom prometne kontrole u ranim jutarnjim satima u petak, 25. kolovoza na području Dubrovnika.
Vozač je upravljao osobnim vozilom krapinskim registarskih oznaka, a tijekom prometne kontrole vozač se odbio testirati na prisutnost droge u organizmu, te je kod njega  pronađena i manja količina marihuane.
Pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a kažnjen je spomenutom novčanom kaznom i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije za počinjeni prometni prekršaj, a odgovarajuća prekršajna prijava mu slijedi i zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. 

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • 74 Dubrovačke Ljetne Igre
  • zagonetka_pobjede