Petak, 28 Siječanj 2022
U proteklom tjednu poduzeto 806 represivnih mjera, 616 zbog prekoračenja dopuštene brzine

U proteklom tjednu poduzeto 806 represivnih mjera, 616 zbog prekoračenja dopuštene brzine

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  pet prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a tri su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježene su dvije prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 806 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 616 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 23 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 13 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 5 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 14 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 43 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja - navodi se u priopćenju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.