Ispiši ovu stranicu
U sedam prometnih nesreća tri osobe teže, šest lakše ozlijeđeno, najveća kazna izrečena u Konavlima

U sedam prometnih nesreća tri osobe teže, šest lakše ozlijeđeno, najveća kazna izrečena u Konavlima

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe teže, šest ih je lakše ozlijeđeno, a s materijalnom štetom zabilježeno je osam prometnih nesreća

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 596 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 328 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 34 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 29 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 20 osoba. - Od ostalih prekršaja izdvajamo 56 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 52 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja - poručuju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.   
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Orebiću

Najveća koncentracija alkohola od 2,63 g/kg izmjerena je 44-godišnjaku koji je, u ranim jutarnjim satima 21. svibnja, zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole. Vozač je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, a tijekom prometne kontrole kod sebe nije imao osobne dokumente kao ni vozačku dozvolu. Isključen je iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 1.370 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.
 
Najveća novčana kazna izrečena je u Konavlima

Najveća novčana kazna u iznosu od 1.710 eura izrečena je 56-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je 18. svibnja izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom u mjestu Gruda. Utvrđeno je da je vozač upravljao vozilom dubrovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1.81 g/kg. Vozač je prekršajno sankcioniran spomenutom novčanom kaznom i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije. 

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr