Četvrtak, 18 Travanj 2024
Vozio za vrijeme trogodišnje zabrane zbog prikupljenih 12 bodova, kazna 3.303,61 eura

Vozio za vrijeme trogodišnje zabrane zbog prikupljenih 12 bodova, kazna 3.303,61 eura

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a tri su lakše ozlijeđene, dok s materijalnom štetom nije zabilježena niti jedna prometna nesreća

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 514 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 205 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 53 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 14 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 28 osoba.
- Od ostalih prekršaja izdvajamo 73 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 29 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.    
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Metkoviću

Najveća koncentracija alkohola od 2,03 g/kg izmjerena je 52-godišnjem državljaninu RH, koji ima prebivalište u BiH, a koji je u srijedu, 29. ožujka u večernjim satima zaustavljen prilikom redovne kontrole prometa u Metkoviću. Vozač je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, a tijekom kontrole je također utvrđeno kako vozilom upravlja bez upaljenih svjetala i bez korištenja sigurnosnog pojasa.
Vozač je isključen iz prometa i doveden u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je protiv njega podnesen optužni prijedlog kojim je predložena kazna zatvora u trajanju od 30 dana, novčana kazna u iznosu od 190 eura i tromjesečna zabrana korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju RH. kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u Župi dubrovačkoj

Najveća novčana kazna u iznosu od 3.303,61 eura izrečena je 32-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, recidivisti prometnih prekršaja, koji je u mjestu Soline u Župi dubrovačkoj zaustavljen prilikom redovne kontrole prometa. Vozač je vozilom upravljao za vrijeme trogodišnje zabrane izdavanja vozačke dozvole zbog prikupljenih 12 negativnih bodova.

Vozaču je ponuđeno testiranje na opojna sredstva što je odbio, a kod njega je pronađena i manja količina marihuane.
Prekršajno je sankcioniran spomenutom novčanom kaznom te mu je određena šestomjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr