Ispiši ovu stranicu
U proteklom tjednu poduzeto 546 represivnih mjera, za vožnju s 2,38 promila kazna od 10 tisuća kuna

U proteklom tjednu poduzeto 546 represivnih mjera, za vožnju s 2,38 promila kazna od 10 tisuća kuna

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su 4 prometne nesreće s ozljeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a 3 su lakše ozljeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je 5 prometnih nesreća.
 
Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 546 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 309 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 60 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 12 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 26 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 44 mjeru poduzetu zbog nepropisnog pretjecanja i 19 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja - navodi se u izvješću Policijske uprave dubrovačko-neretvanske .

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Orašcu

Najveća koncentracija alkohola od 2,38 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 3. listopada, 29-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom prometne kontrole na državnoj cesti D-8 u Orašcu.

Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 10 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije što je ujedno i najveća novčana kazna izrečena u proteklom tjednu.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr