Srijeda, 01 Prosinac 2021
U sedam prometnih nesreća 4 osobe teže, a 3 su lakše ozlijeđene, poduzeta 571 represivna mjera

U sedam prometnih nesreća 4 osobe teže, a 3 su lakše ozlijeđene, poduzeta 571 represivna mjera

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 7 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su 4 osobe teže, a 3 su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je 7 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 571 represivnu mjeru od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 256 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 57 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 19 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 21 osoba je sankcionirana zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 61 mjeru poduzetu zbog nepropisnog pretjecanja i 35 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja - navodi se u izvješću Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.   
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 1,92 g/kg izmjerena je u kasnim večernjim satima, 23. rujna, 33-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom prometne kontrole na Obali Stjepana Radića.  
Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 10 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije što je ujedno i najveća novčana kazna izrečena u proteklom tjednu.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • marketingA1