Srijeda, 01 Prosinac 2021
U prometnim nesrećama prošlog tjedna jedna osoba smrtno stradala, pet ih teže, a četiri lakše ozlijeđeno

U prometnim nesrećama prošlog tjedna jedna osoba smrtno stradala, pet ih teže, a četiri lakše ozlijeđeno

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježena je jedna prometna nesreća s jednom smrtno stradalom osobom i 9 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 5 osoba teže, a 4 su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je 8 prometnih nesreća.
Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 788 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 464 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 43 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 11 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 23 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.
- Od ostalih prekršaja izdvajamo 55 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 29 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

U jučerašnjoj prometnoj nesreći koja se u 8,50 dogodila u Ulici Iva Dulčića u Dubrovniku teže je stradala 17-godišnjakinja.
Do nesreće je došlo kada je iz neutvrđenog razloga izgubila nadzor nad motociklom dubrovačkih registarskih oznaka kojim je upravljala i udarila u brdo.
Uslijed udara, vozačica je zajedno s motociklom pala na tlo i tom prilikom zadobila teške tjelesne ozljede zbog kojih je zbrinuta u dubrovačkoj bolnici gdje se još uvijek nalazi.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je na Korčuli

Najveća koncentracija alkohola od 1,85 g/kg izmjerena je u večernjim satima u subotu, 28. kolovoza, 49-godišnjaku koji je s motociklom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom prometne kontrole u Korčuli.  
Vozač je isključen iz prometa i zadržan u prostorijama policije do otriježnjena te je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 10.500,00 kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima „A2“ kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u Zaton Dolima

Najveća novčana kazna u iznosu od 20 tisuća kuna izrečena je 55-godišnjem vozaču osobnog vozila splitskih registarskih oznaka koji je u popodnevnim satima u utorak, 24. kolovoza, zaustavljen tijekom nadzora prometa na državnoj cesti D-8 u mjestu Zaton Doli.
Vozač se odbio alkotestirati, a također je utvrđeno da je vozilom upravljao za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog velikog broja negativnih prekršajnih bodova.
Vozač je isključen iz prometa, uhićen i uz optužni prijedlog odveden na Općinski sud u Dubrovniku.

  • marketingA1