Srijeda, 01 Prosinac 2021
Pet dana zatvora 74-godišnjaku; Izazvao prometnu nesreću vozeći teretno vozilo s 2,67 promila alkohola

Pet dana zatvora 74-godišnjaku; Izazvao prometnu nesreću vozeći teretno vozilo s 2,67 promila alkohola

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 11 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 7 osoba teže, a 12 ih je   lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 14 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 919 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 461 osoba sankcionirana zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 97 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 30 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 19 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 70 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 92 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.    
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 2,67 g/kg izmjerena je u prijepodnevnim satima, 24. srpnja, 74-godišnjaku koji je s teretnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, za vrijeme zabrane upravljanja vozilima B kategorije, na Obali pape Ivana Pavla II izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Vozač je uhićen i zadržan u prostorijama policije do otriježnjena nakon čega je uz optužni prijedlog odveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje mu je određeno zatvorsko zadržavanje u trajanju od pet dana.

Najveća novčana kazna izrečena je u Stonu

Najveća novčana kazna u iznosu od 12.300,00 kuna izrečena je 45-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je u ranim jutarnjim satima u petak, 23. srpnja, u mjestu Kućište, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,77 g/kg.  
Osim novčane kazne, izrečena mu je i tromjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije.

  • marketingA1