Nedjelja, 22 Svi 2022
Pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, 436 represivnih mjera - 185 osoba sankcionirano zbog prekoračenja brzine

Pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, 436 represivnih mjera - 185 osoba sankcionirano zbog prekoračenja brzine

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je pet osoba lakše ozlijeđeno, dok teže ozlijeđenih osoba nije bilo. S materijalnom štetom zabilježeno je osam prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 436 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 185 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 79 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 11 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 16 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 19 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 31 mjeru poduzetu zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja - navodi se u izvješću Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.    

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 1,84 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 10. ožujka 68-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen tijekom prometne kontrole u ulici Vladimira Nazora u Dubrovniku.

Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 10 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima „B“ kategorije što je ujedno i najveća novčana kazna u proteklom tjednu.