Četvrtak, 29 Listopad 2020
U proteklom tjednu 12 prometnih nesreća, šest osoba teže, a četiri lakše ozlijeđene

U proteklom tjednu 12 prometnih nesreća, šest osoba teže, a četiri lakše ozlijeđene

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  12 prometnih nesreća u kojima je 6 osoba teže, a 4 su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je 6 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 870 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 649 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 36 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 14 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 4 osoba su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 41 mjeru poduzetu zbog nepropisnog pretjecanja i 31 mjeru poduzetu zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja - navodi se u priopćenju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.