Nedjelja, 22 Svi 2022
U tri prometne nesreće dvije osobe teže, jedna lakše ozlijeđena - 437 represivnih mjera, 236 zbog prekoračenja brzine

U tri prometne nesreće dvije osobe teže, jedna lakše ozlijeđena - 437 represivnih mjera, 236 zbog prekoračenja brzine

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojoj su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede, dok je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede. S materijalnom štetom zabilježene su tri prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 437 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“, te je tako 236 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 49 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 9 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 6 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 14 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 30 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja - navodi se u izvješću Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.    

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je na Korčuli

Najveća koncentracija alkohola od 2,32 g/kg izmjerena je u popodnevnim satima, 28.veljače, 47-godišnjaku koji je tijekom redovne kontrole prometa, s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen na Korčuli. Vozač je isključen iz prometa, te je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Također, protiv vozača je podnesen i optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu na iznos od deset tisuća kuna, a što je ujedno i najveća novčana kazna izrečena u proteklom tjednu.
Vozaču osobnog vozila izrečena je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U prometnoj nesreći teže ozlijeđena pješakinja

U jučerašnjoj prometnoj nesreći koja se nešto prije 17 sati dogodila u ulici Od izvora u Novoj Mokošici teže je ozlijeđena pješakinja u dobi od 41 godine.
Do prometne nesreće je došlo kada je 69-godišnja vozačica osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka vozilom naletjela na spomenutu pješakinju koja je u tom trenutku kolnik navedene ceste prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Uslijed naleta pješakinja je zadobila teže  tjelesne ozljede te je zadržana na liječenju u dubrovačkoj bolnici.