Četvrtak, 29 Listopad 2020
U deset prometnih nesreća teže ozlijeđene dvije osobe, poduzeto 495 represivnih mjera

U deset prometnih nesreća teže ozlijeđene dvije osobe, poduzeto 495 represivnih mjera

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  deset prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježene su četiri prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 495 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 272 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 40 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 11 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 4 osobe koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 45 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 15 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja - navodi se u tjednom izvješću za promet Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.