Ispiši ovu stranicu
Policijski pas Johny nanjušio 25 kilograma kokaina u automobilu 49-godišnjeg Talijana zaustavljenog u Pločama (FOTO)

Policijski pas Johny nanjušio 25 kilograma kokaina u automobilu 49-godišnjeg Talijana zaustavljenog u Pločama (FOTO)

Tijekom redovne akcije pojačanog nadzora osoba, vozila i robe koju su policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske jučer, 26. lipnja, provodili u suradnji s Carinskom upravom – Službom za mobilne jedinice Dubrovnik u pograničnom području grada Ploča, u vozilu 49-godišnjeg talijanskog državljanina pronađeno je gotovo 25 kg kokaina.

Tim povodom danas je u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj održana je izvanredna konferencija za medije. Na konferenciji su govorili načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević, voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Zoran Tikvica i voditelj Jedinice za mobilne službe - Carina Dubrovnik Pero Perić.

Droga je pronađena u sklopu policijske akcije pojačanog nadzora pograničnog područja čiji je cilj suzbijanje nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta. Vozilo je zaustavljeno na državnoj cesti D-8, oko 11 sati, kada je pregledano službenim psom za detekciju droga koji je pozitivno reagirao na prisutnost droga.

Zbog sumnje da se u skrivenom dijelu vozila prevozi nepoznata vrsta droge, zatražen je službeni sudski nalog za pretragu, temeljem kojeg je na skrivenom mjestu u unutrašnjosti vozila pronađen 21 paket u kojima se nalazilo ukupno 24 785 g kokaina.

-Jučer ujutro, oko 11 sati kontrolnom  policijskom punktu na Državnoj cesti D-8 na području Ploča je pristupilo vozilo marke Mercedes, talijanskih registarskih oznaka kojim je upravljao 49-godišnji talijanski državljanin. Policijski pas za detekciju droga Johny reagirao je na mjesto kraj suvozača. Izvršena je  pretraga vozila i u skrivenom dijelu vozila ispod sjedala suvozača nađeno je 11 paketa za koje je utvrđeno da se radi o drogi kokain vrlo visoke kakvoće, a ukupne težine 24 kilogram i 780 grama – rekao je voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Zoran Tikvica.


Policijska uprava dubrovačko-neretvanska već duži niz godina bilježi izuzetne uspjehe u zapljenama većih količina droga, ali pronalazak navedenog kokaina je  najveća pojedinačna zapljena ove vrste droge u posljednjih  20 godina i procjenjuje se da bi njena ulična vrijednost dosegla novčani iznos od 17 milijuna kuna.

Droga je uz potvrdu oduzeta, a 49-godišnji talijanski državljanin uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, po završetku kojeg je, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštene proizvodnje i promet drogama“, iz čl. 190.st.2. Kaznenog zakona, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.