Ispiši ovu stranicu
Tjedno izvješće za promet; Tri  prometne nesreće, 634 represivne mjere - 254 zbog prekoračenja brzine

Tjedno izvješće za promet; Tri prometne nesreće, 634 represivne mjere - 254 zbog prekoračenja brzine

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su tri  prometne nesreće u kojima je jedna osoba smrtno stradala, jedna je teže, a jedna lakše ozlijeđena. S materijalnom štetom zabilježena je jedna prometna nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 634 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 254 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 155 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 15 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 18 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 14 mjera zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 10 mjera nepropisnog pretjecanja - navodi se u izvješću Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.