Petak, 28 Siječanj 2022
Promet u doba pandemije Koronavirusa; 43 osobe sankcionirane zbog prekoračenja brzine, 6 prometnih nesreća

Promet u doba pandemije Koronavirusa; 43 osobe sankcionirane zbog prekoračenja brzine, 6 prometnih nesreća

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 6 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba zadobila teške tjelesne ozljede dok su 2 osobe lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno su 3 prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 95 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“. Tako su 43 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 9 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 2 osobe su prekršajno sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 2 osobe koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Najveća koncentracija alkohola od 1,55 g/kg izmjerena je 20-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka, koji je u subotu, 04. travnja, oko 20,30 sati skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom na Mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku. Naime, isti je uslijed alkoholiziranosti  i brzine neprimjerene uvjetima i stanju kolnika, izgubio kontrolu nad vozilom kojim je upravljao te udario u podignuti otok za razdvajanje prometnih tokova, nekoliko prometnih znakova te potom u metalnu ogradu sa zapadne strane mosta. Protiva istog slijedi prekršajni nalog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.