Četvrtak, 28 Ožujak 2024
Mirisa Božića će se ipak održati, ali u prilagođenom izdanju i poštujući sve epidemiološke mjere

Mirisa Božića će se ipak održati, ali u prilagođenom izdanju i poštujući sve epidemiološke mjere

Predstavnici udruge Agroturizam Konavle u ponedjeljak su u palači Ranjina predstavili županu Nikoli Dobroslaviću program ovogodišnjih, 13. Mirisa Božića koji će se ove godine ipak održati, ali u prilagođenom izdanju i poštujući sve propisane epidemiološke mjere.

Kao i ranijih godina župana su izvijestili o svim projektima i aktivnostima koje je udruga organizirala tokom ove, 2020. godine. Tako su istaknuti projekti Gusti od Kobasica, 5.com neformalno, Novi recepti za babinu kuhinju,  Proljeće u Konavlima, Konavle hike, Trganje i upravo završena humanitarna aukcija likovnih radova Agroturizam za Jelin korak.

”Ova godina je specifična, zahtjevna i predstavlja izazov za sve nas. Stoga je važno da se svi poslovni subjekti nastoje prilagoditi datim okolnostima, u nadi da ćemo se što prije vratiti u normalni režim funkcioniranja i poslovanja. Ovo vrijedi i za udruge koje su ove godine morale reducirati i prilagoditi svoje programe, a i dalje funkcionirati. Udruga Agroturizam Konavle je upravo takva udruga koja je proteklu godinu kontinuirano radila i provodila svoje projekte što treba pohvaliti”, istaknuo je župan Dobroslavić.

Pročelnik upravnog odjela za gospodarstvo i more Ivo Klaić istaknuo je kako projekti udruge  doprinose razvoju ruralnog turizma u županiji  čime se potiču poduzetnici da realiziraju poslovne projekte u segmentu poljoprivrede i turizma što je važno za ukupni ruralni razvoj koji na različite načine i različitim mjerama podupire i Dubrovačko-neretvanska županija.