Četvrtak, 25 Travanj 2024
Ministar Butković u pratnji župana Dobroslavića i zamjenika Cebala obišao radove na izgradnji Pelješkog mosta

Ministar Butković u pratnji župana Dobroslavića i zamjenika Cebala obišao radove na izgradnji Pelješkog mosta

Gradilište Pelješkog mosta danas je obišao ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sa suradnicima, a u pratnji župana Nikole Dobroslavića i zamjenika župana Joška Cebala.

Istom prilikom održan je i sastanak ministra Olega Butkovića, saborskog zastupnika Branka Bačića, župana Nikole Dobroslavića i predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića s predstavnicima izvođača.

– Pogledali smo na samom moru kako napreduju radovi na prvoj fazi projekta, izgradnji samog mosta. Radi se na okrupnjavanju čelične konstrukcije i betoniranju središnjeg pilona i to ide jako dobro usprkos koroni i određenim problemima koji su, vjerujem, iza nas. Ovaj projekt ide svome kraju, uspješnom dinamikom. Nakon obilaska smo održali operativni sastanak sa svim izvođačima svih faza ovoga projekta, znači mosta i pristupnih cesta, upoznali se s dinamikom izvođenja radova na pristupnim cestama. To sve skupa ide jako dobro, neki izvođači su i ispred roka – rekao je ministar Butković.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je Pelješki most geostrateški projekt najviše važnosti, i to ne samo za našu županiju već i za cijelu Hrvatsku.

„Pelješkim mostom spajamo hrvatski teritorij, ali značaj ovog projekta je tim veći i što se Pelješkim mostom spaja i teritorij Europske unije. Izgradnja Pelješkog mosta potaknut će daljnji gospodarski razvoj na Pelješcu i našim otocima, ali i u Dubrovniku kao županijskom središtu i ovaj projekt je nama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji od prevelike važnosti. Kao što smo danas imali prilike i vidjeti, radi se o vrlo zahtjevnom projektu, jednom od najvećih takve vrste u Hrvatskoj, a mi smo doista zadovoljni kako Vlada i Hrvatske ceste vode projekt, imali smo se danas prilike tijekom obilaska uvjeriti i u dinamiku radova i vjerujemo da će sve u roku biti završeno.“, kazao je među ostalim župan Dobroslavić.