Ponedjeljak, 06 Srpanj 2020
Preventivni projekt Postaje prometne policije Dubrovnik u suradnji s osnovnim školama  "Like na bike"

Preventivni projekt Postaje prometne policije Dubrovnik u suradnji s osnovnim školama "Like na bike"

U sklopu svojih preventivnih aktivnosti, Postaja prometne policije Dubrovnik osmislila je i provela preventivni projekt "LIKE NA BIKE" čiji je cilj ukazati na štetnost i ozbiljnost neodgovornog ponašanja vozača bicikla u prometu, stvaranje empatije prema stradalnicima te samim time smanjenje trenda povećanja prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači bicikla u prometu.

Ovaj projekt se provodi u suradnji sa ravnateljima svih osnovnih škola koje gravitiraju i teritorijalno pripadaju Postaji prometne policije Dubrovnik, a radi se o osnovnim školama s područja Dubrovnika, Župe dubrovačke, Konavala i Stona. U projektu sudjeluje oko 700 učenika petih razreda, a posebnost ovog projekta je što su u njega, osim škola i učenika, uključeni i roditelji.
 
Projekt se provodi putem PPT prezentacije koja je, putem školskih aplikacija na daljinu, proslijeđena  ravnateljima osnovnih škola, razrednicima petih razreda i djeci koja nastavu pohađaju od doma. Po primitku prezentacije roditelji s djecom prate slajdove i odgovaraju na postavljena pitanja.