Ponedjeljak, 29 Svi 2023
čestitke - opcina
Telemach Dan sporta u dvorani župske škole, pobjednici u graničaru i atletici putuju u Rijeku (FOTOGALERIJA)

Telemach Dan sporta u dvorani župske škole, pobjednici u graničaru i atletici putuju u Rijeku (FOTOGALERIJA)

U sportskoj dvorani župske Osnovne škole  održan je sportsko-edukativni Telemach Dan sporta. Djeca su se imala priliku natjecati u graničaru i atletici, a najbolje ekipe najbrži trkači borili su se za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se sredinom srpnja održati u Rijeci.

Mlade je sportaše u ime Općine je pozdravila Katarina Barović, voditeljica odsjeka za društvene djelatnosti i kulturu ravnatelj škole Anton Jurkić.

Svečani program Telemach Dana sporta započeo je paljenjem baklje koji su donijeli mladi sportaši predvođeni Viktorom, maskotom Plazma Sportskih igara mladih.
Djeca su se natjecala u atletici i graničaru u dvije kategorije 2012. godište i mlađi te 2014. godište i mlađi. Kao posebno popularna disciplina istaknuo se graničar, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju, a natjecanje stavlja u drugi plan.

Najspretnija ekipa u graničaru bila je ekipa 2. E u kategoriji 2014. godište i mlađi te ekipa 4. A u kategoriji 2012. godište i mlađi. Dok su najbrži trkači 2012. godište i mlađi Maja Matić i Mateo Vučur, a u kategoriji 2014. godište i mlađi Laura Iličić i Josip Denon koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • čestitke - luckauprava
  • čestitke - hdzzupa
  •  čestitke - hdz-zupanije