Subota, 30 Svi 2020
FOTOREPORTAŽA; Veterani Župe dubrovačke u gostima kod veterana Šokadije u Starim Mikanovcima

FOTOREPORTAŽA; Veterani Župe dubrovačke u gostima kod veterana Šokadije u Starim Mikanovcima

Dugogodišnje prijateljstvo mještana općina Stari Mikanovci i Župa dubrovačka, proteklog je vikenda rezultiralo posjetom veterana NK Župa dubrovačka veteranima NK Šokadije. Župski nogometni veterani su u Slavoniju otputovali u četvrtak uvečer, te prvi dan boravka u Vukovarsko srijemskoj županiji posjetili Grad heroj Vukovar.

U Stare Mikanovce su stigli u kasnim popodnevnim satima i odmah doživjeli poznato slavonsko gostoprimstvo uz čuveni Čobanac. Uz domaćine, veterane Šokadije, Župljane je u klupskim prostorijama dočekao i pozdravio i načelnik prijateljske slavonske Općine Mario Milinković.
Drugi dan subota, bio je rezerviran za utakmicu koja je, zbog obveza domaćina (kolinje), odigrana u kasnim popodnevnim satima pod reflektorima. Prije odlaska na Stadion u Starim Mikanovcima, Župljani su obišli i Vinkovce, a po dolasku u klupske prostorije veterana Šokadije dočekala ih je, kako su to domaćini rekli "mala zakuska" od slavonskih domaćih kobasica, čvaraka, pancete, jaja .....

Utakmica iako prijateljska prilično napeta, velika želja za pobjedom na obje strane. Domaćin, nije izgubio utakmicu tri i pol godine, a župski veterani na prvom gostovanju ove nove generacije veterana kluba. Župljani dominantniji, igra se više pred golom Šokadije, stižu i prve šanse, a u jednom od njih Vlaho Savinović sam pred golmanom i nakon udarca klupa Župe slavi vodstvo, ali ništa od pogotka. Golman domaćina ide po loptu iza gola, a jeli lopta prošla pored stative ili je mreža na bari šuplja, nije utvrđeno ni primjenom VAR tehnologije.

Ipak, Župa ubrzo stiže do vodstva i to iz udarca s tridesetak metara, rašlje gola domaćina pogađa Vjeran Čović. U nastavku trener župskih veterana koji je na raspolaganju imao više od dvadeset igrača, na teren šalje drugih 11, kapetansku traku od Antuna Katića preuzima Ile Katić. Odnos snaga na terenu isti, Župa češće pred golom Šokadije, pa iz jednog od napada za konačnih 2:0 s vrha šesnaesterca pogađa Tomislav Puljiz. Domaćin je najopasniji bio pred kraj utakmice, stvara nekoliko dobrih šansi, a da su ostali bez gola zaslužan je Matija Štrkalj koji pred sam kraj sjajnom refleksnom intervencijom spašava gol Župljana.

Najbolje od svega je po običaju bilo treće poluvrijeme. Prije večere mala svečanost s izmjenom poklona i zahvalama. U ime veterana NK Župa dubrovačka domaćinima se obratio presjednik NK Župa dubrovačka Đuro Lonza.

- Bila je ovo povijesna utakmica u Mikanovcima drago nam je da smo se uspjeli napokon skupiti i doći, od srca bi Vam se zahvalio na ovom gostoprimstvu, ovih dana je bilo lijepo biti s Vama - rekao je Lonza,  te u znak zahvalnosti s veteranom kluba Nekom Miloslavićem domaćinima predao prigodne poklone, a načelniku općine Mariju Milinkoviću ček od 10 tisuća kuna koje su veterani Župe donirali Dječjem vrtiću Stari Mikanovci.
Lonza je zahvalio i svima koji su pomogli organizaciju ovog gostovanja, naročito Općini Stari Mikanovci koja je platila smještaj, Općini Župa dubrovačka na sufinanciranju troškova prijevoza, NK Župi dubrovačkoj i drugim sponzorima, te domaćinima prenio pozdrave načelnika Silvija Nardellija i predsjednika općinskog vijeća Lovorka Kleškovića.

- Drago nam je da smo se upoznali, da ste došli, uživajte u boravku u Slavoniji - poručio je Župljanima predsjednik veterana Šokadije Ante Pavelić.

O daljnjem tijeku događanja, zajedničkom druženju i zabavi dovoljno je reći da je bilo ludo i nezaboravno, sve do rastanka u kasnim noćnim satima, uz želju za što skorijim ponovnim susretom i uzvratom u Župi dubrovačkoj.


Mario Milinković  načelnik Općine Stari Mikanovci; Prijateljstvo između naših dviju općina se nastavlja, nadam se da će ovo druženje povezati još više ljudi

- Drago mi je da ste ovaj vikend s nama u Mikanovcima, drago mi je da se prijateljstvo između naših dviju općina nastavlja, mi smo ove godine bili kod Vas za Dan Općine, naš KUD je bio gost vašeg u šestom mjesecu, a delegacija vaše Općine će doći kod nas u četvrtom mjesecu na Dan Općine. Nadam se da će ovo druženje još više ljudi povezati, kao što vidimo i kod vas i god nas generacijski se pomlađujemo i dolaze nova prijateljstva. Hvala Vam na poklonima i donaciji za Dječji vrtić i nadam se da ćete se večeras ugodno zabaviti u Mikanovcima - poručio je načelnik prijateljske slavonske Općine Mario Milinković


Video sadržaj

  • Video sadržaj
  • čestitke - tuttobene
  • čestitke - župnija