Subota, 30 Svi 2020
FOTOREPORTAŽA; Advent na Vardarima - Blagdansko druženje mještana Makoša i njihovih prijatelja

FOTOREPORTAŽA; Advent na Vardarima - Blagdansko druženje mještana Makoša i njihovih prijatelja

Da je za dobru zabavu najvažnija dobra ideja, ovih blagdana su najbolji dokaz mještani Makoša. Tako je na Vardarima pred Svetog Nikolu "nikla" adventska kućica, ista ko one postavljene na Stradunu koja je bila centar adventskog druženja mještana, ali i njihovih prijatelja iz cijele Župe.


- Prva večer je bila Sveti Nikola, imamo par prijatelja koji su taj dan na kućici proslavili imendan, krenulo je spontano na nivou sela Makoše zaseok Vardari gdje su većinom Jakobušići, a tu su i Kisići, Miloslavići, Martinovići ...  Ideja nam je bila da se ljudi u ovo vrijeme zabave i osjećaju ko doma, okupljali smo se najviše vikendom i uživali u hrani koja se tog dana spravljala, a bilo je tu svega od graha, gulaša, bakalara, kiselog kupusa, pršuta, sira i kobasica, do roštilja - rekao je Miho Jakobušić

 

- Prva nam je ideja bila da imamo zajednički bakalar na Badnji dan, ali kućica je prerasla u nešto puno više, postala je mjesto predblagdanskog okupljnja mještana cijelog Postranja, ali i prijatelja iz cijele Župe - dodao je Lukša Jakobušić.

Adventska kućica na Vardarima ima i humanitarni karakter, umjesto naplate hrane i pića cijelo vrijeme su se skupljali prilozi čiji će prihod po podmirenju troškova biti uplaćen Centru za rehabilitaciju u Josipovcu.

Advent na Vardarima, zasigurno najzabavnije mjesto ovogodišnjih blagdana u Župi, završio je jučer  kada su mještani i brojni gosti uz pjesmu i roštilj ispratili Staru godinu.

  • čestitke - tzzupa