Ponedjeljak, 25 Rujan 2023
Župske maškarane grupe na ljetnom Senjskomu Karnevalu i Međunarodnom ljetnom karnevalu u Čapljini (FOTO)

Župske maškarane grupe na ljetnom Senjskomu Karnevalu i Međunarodnom ljetnom karnevalu u Čapljini (FOTO)

U prošlu subotu Župski Gusari Gospari gostovali su na Senjskomu Karnevalu.  Između četrdesetak grupa koliko ih se predstavilo u Senju Riječki Novi List  je svrstao  župsku grupu medu četiri najzapaženije. Sudjelovali su Braco Grbić, Vicko Baldun, Ivuša Miloslavić, Miše Miloslavić, Šime Regio, Pero Sambrailo i Ivica Kisić.

Dio župskih maškara je ovaj vikend sudjelovao na Međunarodnom ljetnom karnevalu u Čapljini.

- Uz uobičajene  karnevalske sadržaje domaćini su organizirali i odlazak na kupalište Jaz. Kako smo došli kasno, mimoišli smo se s ostalim grupama, ali smo uživali u suncu i predivnoj prirodi uz simpatičnu  volonterku Anu koja je bila zadužena samo za  našu grupu. Povorku gradskim ulicama pratilo je mnoštvo ljudi, a najzapaženije su, naravno uz nas, bile plesačice Sambe. Kišica koja je počela taman prije nastupa Gorana Karana neke je potjerala u obližnje kafiće, ali mi se nismo dali. Odlična zabava i domaćini - rekla je predsjednica Župskog karnevala Luce Čučić te najavila Ljetni karnevo i u Župi.

Ovaj odlazak nam je svojevrsno zagrijavanje i punjenje baterija za organizaciju Ljetnog karnevala u Župi koji će se održati 10. rujna za župske stanovnike, goste i susjede. Nažalost, ne možemo ponuditi smještaj  dragim prijateljima iz različitih karnevala s kojima surađujemo, ali zabave za male, mlade i one u najboljim godinama neće faliti. Stoga počnite skupljati ekipu, šiti kostime, ventati stare monture i vidimo se 10.9. u Srebrenome - poručila je Luce Čučić.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • DLJI2
  • 74 Dubrovačke Ljetne Igre