Ispiši ovu stranicu
Dodijeljene nagrade za najbolje radove na izložbi karnevalskih maski učenika župske škole (FOTO)

Dodijeljene nagrade za najbolje radove na izložbi karnevalskih maski učenika župske škole (FOTO)

Proteklih deset dana u prodajnom centru  u Srebrenom mogli ste pogledati slike i plakate na temu karnevala koje su napravili učenici od 1. do 4. razreda, kao i maske koje su izradili učenici od 5. do 8. razreda OŠ Župa dubrovačka.

Najbolje od njih je odabrao žiri  u sastavu Eva Zvrko, predsjednica žirija - akademska slikarica, Ivana Lujak, profesorica likovne kulture, Vlaho Miloslavić, slikar amater i član ŽK, kao i Ivanka Zec, članica uprave ŽK.

Izbor najboljih nije bio lagan jer su izloženi radovi već izabrani među više od 400 radova, odnosno prošli su prvu selekciju. Bilo je dosta vijećanja i vaganja, presuđivale su sitnice. Kriteriji kojima su se vodili su: dob djeteta i njegove likovne mogućnosti, tehnička izvedba, uloženi trud i preciznost u radu i ,naravno, estetska kvaliteta.

Iako su radovi najmlađih sve razveselili svojim šarenilom i veselim bojama, nije ih bilo puno pa je odluka žirija bila da grupni radovi 1.a, 1.c, 2.c, 3.c dobiju diplomu za uspješno sudjelovanje i slatkiše za cijeli razred.  Pet učenica drugih razreda, koje su sudjelovale s pojedinačnim radovima, također je dobilo diplomu za uspješno sudjelovanje.

Radovi učenika  petih razreda su bili najzastupljeniji i stvarno raznoliki, maštoviti, lijepi pa se žiri nije mogao odlučiti za samo 3 najbolja. Poredak najuspješnijih je:

1. Tia Tomovi 5.c
Ani Žitnik 5.e

2. Anica Maškarić 5.d
Patrik Zajić 5. e

3. Petra Kelez 5.a
Ivano Ljubimir 5.b
Luka Jurkić 5.b
Nikola Raguž 5.c
Toni Jakobušić 5.d
Lana Salihbegović 5.d

U konkurenciji šestih razreda nagrađeni su:

1. Petra Brač 6.c
2. Stefani Šabadin 6.c
3. Nikola Glavinić 6. c
Stela Ramić 6. d

Učenici sedmih razreda su sudjelovali na izložbi s najmanje radova pa 3. nagrada nije dodijeljena.

1. Ivana Pleština 7.d
2. Fran Matej Bulić 7.c

Nešto veći broj radova nego kod sedmih razreda, zahvaljujući 8.b razredu, imali su osmaši, ali žiri je izdvojio i nagradio samo 2 rada. Njihovi autori su:

1. Bartol Barbarus 8. c
2. Lea Živalj 8.b

Prve nagrade je sponzorirala pizzerija Tutto Bene.

Župski karnevo je svima koji su osvojili 1., 2. ili 3. mjesto uz diplomu dao i prigodan, simboličan dar.
Svi sudionici čiji rad žiri nije uvrstio među nagrađene, dobili su diplomu za uspješno sudjelovanje. Takvu diplomu su zaslužili i svi odjeli koji su na izložbi imali 5 ili više radova. To su 5.b, 5.c, 5.d, 6.b, 6.d i 8.b.

Župski karnevo se zahvaljuje svim učenicima koji su svojim radovima unijeli malo karnevalskog duha i namučili žiri kvalitetom svojih radova, OŠ Župi dubrovačkoj za suradnju, učiteljicama razredne nastave koje su zaslužne za radove najmlađih, a posebno profesorici Ivani Lujak koja je pomagala u svim fazama izložbe – od pripreme, prvog izbora, postavljanja i izbora najboljih.

Kažu: „ Nije svako zlo za zlo!“ Korona nas je okrenula nekim drugim sadržajima. Možda je ovo početak jedne lijepe suradnje Župskog karnevala i OŠ Župa dubrovačka na likovnom planu.