Ispiši ovu stranicu
Murali ikona hrvatskog sporta i kardinala Stepinca uljepšali sportsko igralište u Gornjoj Čibači (FOTO)

Murali ikona hrvatskog sporta i kardinala Stepinca uljepšali sportsko igralište u Gornjoj Čibači (FOTO)

Malonogometno i basket igralište u Gornjoj Čibači ovih dana su uljepšali murali ikona hrvatskog sporta.

- Kako se godinama na ovom igralištu organiziraju razni turniri odlučili smo kako je vrijeme da ga uredimo. Nakon brojnih šaranja po zidovima i raznih grafita došli smo na ideju da mural na igralištu posvetimo najvećim ikonama hrvatskog sporta. Općina je financirala pripremu zidova te izradu murala, a nama su dali odriješene ruke u izboru teme i izvođača. Angažirali smo  Antonia Jurčevića i Gorana Novakovića zagrebačke majstore grafita koji  su ovaj mural završili u dvadesetak dana - rekao je Marko Kriste iz Udruge mladih Čibača.

Tako će zid iza koša ubuduće krasiti portreti Ivana Balića, Luke Modrića, Tonija Kukoča, Dražena Petrovića, Zvonimira Bobana, Gorana Ivaniševića, Mirka Filipovića, Janice Kostelić i Mara Jokovića.

- Dok smo crtali vidjeli smo da dosta djece nije znalo neke od ovih ikona, ali su zahvaljujući muralu naučili nešto o njima - dodao je Kriste.

Prije ovog murala na sjevernom zidu izrađen je i mural na zidu uz pristupnu cestu s hrvatskom zastavom u kojoj je natpis Čibača i kardinalom Stepincem

- To smo radili prije dva mjeseca, htjeli smo na ulaz staviti natpis Čibača koji je ukomponiran u zastavu koja se vije. Uz njega je dodan portret blaženog Alojzija Stepinca uz lijepi citat "Gore gledaj prema nebu u ne boj se" .

Zapadni zid uz malonogometno igralište ukrašen je muralom posvećenim Turniru župskih mjesta.

Taj mural loš nije završen, planiramo dodati sve godine i imena ekipa iz Čibače koje su osvajale ovaj turnir - zaključio je Kriste te zahvalio načelniku Silviu Nardelliju i pročelniku Juri Mariću na prihvaćanju ideje financiranja, autorima Antoniju i Goranu na neumornom radu i zalaganju te cijeloj ekipi iz Udruge mladih Čibača.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr