Nedjelja, 28 Studeni 2021
U Župskom zaljevu danas čak četiri megajahte; Lady Jorgia, O'Ptasia, Clio i Petara sa sestrama Ecclestone (FOTO)

U Župskom zaljevu danas čak četiri megajahte; Lady Jorgia, O'Ptasia, Clio i Petara sa sestrama Ecclestone (FOTO)

Luksuzne jahte u Župskom zaljevu ove sezone postaju svekodnevnica, danas ih je u akvatoriju između Cavtata i Plata usidreno čak četiri.

Najbliža, neposredno ispred Plata je"Lady Jorgia" izgrađena 2017. godine koja je prije nosila ime Odyssey II, je svijet luksuza, spokojstva i usluge sa šest zvjezdica namijenjen charteru. Duga je 74 metra a može smjestiti do 12 gostiju u 8 soba, uključujući glavni apartman, 1 VIP prostoriju, 4 dvokrevetne kabine i 2 dvokrevetne kabine. Prema stranici yachtcharterfleet.com cijena njenog tjednog najma iznosi 750.000 eura bez troškova.

Iza nje je jahta Clio duga 72.6 metara izgrađena je u Lurssenu u Njemačkoj 2004. godine. Unutrašnjost joj je dizajnirana tako da u 10 kabina ugodno može smjestiti do 18 gostiju koje poslužuje do 22 člana posade. Riječ je o jahti koja je prije nosila ime Queen Q, a u vlasništvu je ruskog milijardera Olega Deripaske.

Malo dalje prema Cavtatu usidrena je Petara vlasnika Bernieja Ecclestonea duga 58 metara i vrijedna oko 35 milijuna dolara. Na njoj se od početka lipnja uz našu obalu odmaraju Petra i Tamara Ecclestone i njihovi partneri – Petrin muž Sam Palmer i Tamarin suprug Jay Rutlans, kao i njihova djeca.

Posljednja je u Župski zaljev oko 14 sati uplovila  85-metarska O'Ptasia elegantna ljepotica modernog dizajna dovršena i isporučena 2018. godine. Riječ je o privatnoj charter jahti, na kojoj se može smjestiti do 12 gostiju u 11 soba, a za koje se brine posada od 26 članova. Na palubi ovog broda nalaze se brojni sadržaji, poput vanjskog bara, jacuzzija, posebno uređenog prostora za sunčanje i opuštanje, jahta ima i vlastiti lift, zatim SPA, bazen, teretanu ... a cijena najma joj iznosi oko 800.000 eura tjedno.

  • marketingA1