Subota, 23 Rujan 2023
Župska kantautorica Daria Korić predstavlja novi singl „Brnjica“ (VIDEO)

Župska kantautorica Daria Korić predstavlja novi singl „Brnjica“ (VIDEO)

Župska kantautorica Daria Korić objavila je treći samostalni singl naziva „Brnjica“. Neobičan naziv pjesme prezentira oduzimanje glasa sebi u mnogim važnim područjima života. Kako Daria kaže, „Vrtila sam se u krug sa sobom, hvatala samu sebe za rep pa mi je došla slika dva psa koji se susreću na uglu ulice. Oni prezentiraju moje borbe, izgubljenost, strah i ljubav. Dugo mi je trebalo da se oslobodim i pustim glas pred ljudima, da se ogolim. Brnjicu sam napisala kao satiru o polaritetima i na kraju odlazak iz tog mjesta.“


Ova je pjesma nastala u vrijeme kad i njena prethodna dva singla „Ne brini“ i „Jesmo li sami?“, a dolazi kao nastavak Darijine priče o unutarnjim borbama i oslobađanju na mnogo različitih razina koji su doveli do prekretnice u njenom životu kao i u ljubavnim odnosima.

Kao i prethodnih pjesama, autorica glazbe i teksta je Daria Korić, a za aranžman je zaslužan Rejhan Okanović, koji je odsvirao gitarske dionice i bas. Mario Klarić je svirao bubnjeve, dok je prateće vokale pjevao Dino Antonić. Pjesmu „Brnjica“ prati lyric video koji je napravio glumac i redatelj Romano Nikolić.

Podsjećamo, Daria je prošle godine napravila iskorak u glazbene vode i objavila svoj debitantski singl „Ne brini“, a početkom ove godine pjesmu „Jesmo li sami?“. Sva glazba koju stvara temelji se na njenom osobnom iskustvu. Ona je pogled na lekcije koje uči o samoprihvaćanju i emocionalnom sazrijevanju.

Korić ne bježi od svoje introvertirane melankolije. Poetski stihovi, prkosna iskrenost i odvažno istraživanje svojih ponašajnih obrazaca oslikavaju njen novi glazbeni uradak koji dolazi kao idealan melem i za umjetnika i za slušatelja sa svojim utješnim mislima, načinom da se čovjek bolje upozna, da ojača, uspije i dohvati puninu svoga identiteta.


Video sadržaj

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • Video sadržaj
  • 74 Dubrovačke Ljetne Igre