Utorak, 16 Travanj 2024
Ususret Oskaru; Od četvrtka 9. ožujka u kinu Visia pogledajte 11 nominiranih filmova

Ususret Oskaru; Od četvrtka 9. ožujka u kinu Visia pogledajte 11 nominiranih filmova

Ako ste propustili neki od naslova nominiranih za najprestižniju filmsku nagradu Oscar imate ih priliku pogledati u tjednu od četvrtka 9. ožujka u kinu Visia. Koji će se od njih ovjenčati zlatnim kipićem znat ćemo u noći s nedjelje na ponedjeljak kada se održava 95. dodjela Oscara u Dolby Theatru u Los Angelesu.
 
Film kojeg do sada dubrovačka publika nije imala priliku vidjeti, a nominiran je u kategoriji najboljeg stranog filma je belgijska drama „Blizu“, redatelja Lukasa Dhonta. U Visiji je na programu 9. i 11. ožujka.
Ususret Oscarima vraćamo i prošlogodišnji filmski hit „Top Gun: Maverick“ nominiran u šest kategorija s izvrsnim Tomom Cruisom, a na programu je 10. i 11. ožujka.

Šest nominacija priskrbila je glazbena drama „Tar“ , a Cate Blanchett, prema predviđanjima, najizglednija je dobitnica Oscara za glavnu glumicu. Film je na programu 10. ožujka.

Brendan Fraser kandidat je za nagradu u kategoriji najboljeg glumca u filmu „Kit“ koji se natječe u tri kategorije i na rasporedu je u Visiji 12. ožujka. Istog dana možete pogledati Spielbergove „Fabelmanove“ s ukupno sedam nominacija.
Britanska drama „Poslije sunca“ nominirana je u kategoriji najboljeg glumca, na rasporedu je 13. ožujka, istog dana kada igraju i „Duhovi otoka“ izvrsna irska drama koja se natječe u čak devet kategorija. Apsolutni rekorder po broju nominacija, njih jedanaest, film je „Sve u isto vrijeme“ u Visiji se prikazuje 14. i 15. ožujka.

Na program se, 15. ožujka, vraća i švedsko-danska komična drama „Trokut tuge“ koja je već „pomela“ konkurenciju na europskom Oscaru.

Tu su još i dva filma za najmlađu publiku, kandidati za najbolji animirani film „Mačak u čizmama“ i „Crvena panda“. Sve pojedinosti o rasporedu projekcija možete vidjeti na www.kinematografi.org

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr