Utorak, 05 Srpanj 2022
Festa Dubrovnik; Održana promocija albuma klape Kaše "Misa svetoga Vlaha" snimljenog u crkvi sv.Luke u Čibači (VIDEO)

Festa Dubrovnik; Održana promocija albuma klape Kaše "Misa svetoga Vlaha" snimljenog u crkvi sv.Luke u Čibači (VIDEO)

Sinoć je u Kazalištu Marina Držića u sklopu programa ovogodišnje Feste Dubrovnik održana promocija albuma klape Kaše "Misa svetoga Vlaha", autora Vicka Dragojevića. Ova priredba je održana umjesto tradicionalne Feste od klapa odgođene zbog trenutne epidemiološke situacije.

Novo diskografsko ostvarenje Klape Kaše  "Misa svetoga Vlaha" skladateljsko je djelo Vicka Dragojevića, voditelja i člana klape, koji je na njemu, stavak po stavak, radio posljednjih nekoliko godina, koristeći liturgijske tekstove u šest od devet skladbi dok su "Ti si duša grada", "Kruše sveti" i "Dah tvoj grije bijeli kamen" rađeni po stihovima Bože Vodopije.

Nosač zvuka snimljen u crkvi sv.Luke u Čibači, dana 11. veljače prošle godine.

- Praizvedba Mise svetoga Vlaha održana je, simbolički, na Kandeloru – Svijećnicu, na sam početak Feste svetoga Vlaha, 2.2.2020., u parčevoj crkvi u Dubrovniku; s prepunim redovima, ali i stepenicama ispred crkve. Uvjereni i sigurni u svoj rad, organizirali smo i audio i video snimanje, kako bi za vječnost ostala zabilježena ta prva izvedba, nakon silnih mjeseci pripreme i intenzivnog rada. Nekoliko dana kasnije, ozvučili smo crkvu u j, te u istom dahu snimili novi nosač zvuka. I s time nismo završili priču o Misi svetoga Vlaha već je – tek započeli, usmjerivši naše melodije prema svim onim glazbenim meridijanima koji traže izvornu, baštinsku i a capella muziku - rekao je Vicko Dragojević. 


Video sadržaj

  • Video sadržaj
  • 71. Dubrovačke Ljetne Igre