Utorak, 05 Srpanj 2022
Nagrađivani redatelj dokumentarnog filma „Selo bez žena“ Srđan Šarenac stiže u Kino Slavicu

Nagrađivani redatelj dokumentarnog filma „Selo bez žena“ Srđan Šarenac stiže u Kino Slavicu

Srđan Šarenac redatelj dokumentarnog filma „Selo bez žena“ stiže u Kino Slavicu u subotu 22. kolovoza u 21 sat. Autor nominiran za Oscara 2019. u kategoriji najboljeg dugometražnog dokumentarnog filma,predstavit će se nakon projekcije filma koji je do danas prikazan na ukupno 85 filmskih festivala i osvojio 14 prestižnih nagrada.
 
Dirljiva je to i duhovita priča o samoći koja prati trojicu braće u jednom  malom srpskom selu blizu granice s Kosovom u kojemu žena nije viđena zadnjih petnaestak godina. Svoje životne partnerice traže u Albaniji.Scenarist i redatelj filma je Srđan Šarenac, a producenti su Estelle Robin-You i Igor A. Nola.

Šarenac je završio master iz filmske i TV režije na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, potom postdiplomski iz filmskog scenarija na nizozemskom filmskom institutu te master iz filmske i TV produkcije na Media Business School u Španjolskoj. Od 2010. godine je redovni člana Društva hrvatskih filmskih redatelja. Kao redatelj i producent je snimio 20 filmova koji su na 300 filmskih festivala među kojima su i najvažniji filmski festivali (Venecija film festival, IDFA...) te kandidatura za Oskara 2019. godine. Njegovi filmovi su prikazani u 50 zemalja svijeta. Dobitnik je 25 međunarodnih filmskih nagrada.

  • 71. Dubrovačke Ljetne Igre