Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Da se ne zaboravi; Obilježavanje 28. obljetnice početka napada na dubrovačko područje

Programom pod nazivom “Da se ne zaboravi” danas se obilježava 1. listopada – 28. obljetnica početka napada na Dubrovnik, a program je započeo polaganjem vijenaca kod Spomen križa na Boninovu.

U ime Dubrovačko-neretvanske županije vijenac i svijeću položio je župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom te pročelnicom UO za poslove Župana i Županijske skupštine Nikolinom Kraljević i županijskim vijećnikom Antom Damićem.

U Crkvi Male braće i ove je godine održan prigodni program, a potom su u znak sjećanja vijenci i svijeće zapaljeni i kod Križa na Srđu, pri čemu su u ime Dubrovačko-neretvanske županije počast odali zamjenici župana Žaklina Marević i Joško Cebalo, pročelnica UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić i županijski vijećnik Ante Damić.Počast stradalima odali su predstavnici Grada Dubrovnika na čelu s gradonačelnikom Matom Frankovićem, predstavnici PU dubrovačko-neretvanske i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te ostalih povijesnih udruga.

Spuštanjem vijenaca u more s broda Tirena u poslijepodnevnim satima bit će odana počast stradalima na moru, a Sveta misa za sve poginule u Domovinskom ratu bit će služena u Crkvi Male braće.

U Lazaretima će večeras biti otvorena izložba “Dubrovnik A Scarred City – Stradanje i obnova Dubrovnika 1991. – 2000.”.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn