Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Da se ne zaboravi; Vijence na Boninovu položili i učenici dubrovačkih učeničkih domova

I 28 godina nakon 1. listopada 1991. Dubrovčani se s tugom sjećaju dana kada su pripadnici Jugoslavenske narodne armije potpomognuti rezervistima napali Dubrovnik i njegovu širu okolicu.

U znak  zahvalnosti i sjećanja na poginule branitelje polaganjem vijenca kod Spomen križa na braniteljskom groblju Boninovo ovaj spomen dan obilježila su i tri dubrovačka učenička  doma. Zanimljivo je da je između učenica i učenika Doma učenica Dubrovnik, Učeničkog doma Paola di Rosa i Muškog učeničkog doma vijenac položio učenik Josip Džaja iz Vukovara. Tako simbolično je ukazano i na međusobno uvažavanje i poštovanje ova dva grada heroja.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn