Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Zavod za javno zdravstvo o pojavi pjene na plažama; Nije štetna po zdravlje ljudi

U posljednje vrijeme učestale su prijave zabrinutih kupača zbog pojave pjene, zamućenosti i neugodnog mirisa. Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije uz redovna uzorkovanja mora za kupanje, obavio je i uzorkovanje mora po prijavi kupača na plažama Danče, Hotel Neptun i Hotel Dubrovnik President. Na sve tri lokacije vizualnim pregledom utvrđena je pojavnost pjene i zamućenosti, ali laboratorijskom analizom mikrobioloških pokazatelja nije utvrđena prisutnost mikroorganizama indikatora fekalnog onečišćenja.

Uzorak mora s plaže Hotela Dubrovnik President u kojem je bilo najviše pjene analiziran je i na Institutu za more i priobalje. Riječ je o prirodnoj pojavi cvjetanja mora, koja s obzirom na sastav vrsta planktonskih organizama, nije štetna po zdravlje ljudi.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn