Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Praćenje kvalitete zraka; Na području Lučke uprave Dubrovnik postavljena ECO mjerna stanica

U sklopu projekta INTER-PASS ( Intermodalna putnička povezanost između luka i zračnih luka-projekt odobren od  INTERREG ADRION programa), nabavljena je ECO mjerna stanica, s ciljem praćenja kvalitete zraka, relativne vlažnosti, atmosferskog zraka, temperature zraka, koncentracije dušikovog oksida i monoksida, sumpor dioksida, ugljikov monoksida, UV indeksa sa prikazom rezultata na zaslonu i atmosferskih prilika u luci.
Uređaj je postavljen početkom 2019. godine na lučkom području Lučke uprave Dubrovnik, od strane Hrvatskog Telekoma d.d. te su rezultati za sada vidljivi na integriranom informacijskom i komunikacijskom sustavu koji se nalazi u objektu Našička/ Terminalu za homeport operacije, u sklopu projekta Inter-pass, čiji je voditelj gosp. Hrvoje Kulušić, pomoćnik ravnatelja za operativu, razvoj i održavanje. Ukupna vrijednost projekta je 1.498.568.08 Eura.

Kroz idućih nekoliko dana, podaci će putem aplikacije biti vidljivi i na mrežnoj stranici Lučke uprave Dubrovnik, gdje će se moći vidjeti pokazatelji trenutnog stanja te dugoročno pratiti kvaliteta zraka u luci, s obzirom na sve veću primjenu i kontrolu ekoloških standarda.

Zaštitu okoliša potrebno je svrstati u najviše vrijednosti projekta luke Dubrovnik te se u potpunosti opredijeliti toj orijentaciji. Očuvanje kvalitete okoline, uz racionalno korištenje prirodnih resursa, predstavlja jedan od najaktualnijih problema daljnjeg tehnološko, odnosno gospodarskog razvitka zemlje. Glavni ciljevi mogu se kvalificirati kao sprječavanje onečišćenja mora, priobalja te zaštićeniji boravak građana i posjetitelja.
Zaštitu morskog okoliša treba obuhvatiti i provoditi shodno preporukama MEPC-a i STCW konvencije uz ugradnju propisanih i od vlasti odobrenih uređaja i opreme te izgradnju prihvatnih uređaja na kopnu, nadzor i kontrolu.

Lučka uprava Dubrovnik uskladila je svoje pravilnike i planove sa svim propisima vezanih za ekološke standarde i norme te je u korak s vodećim zemljama svijeta po pitanju mjera i načela o zaštiti okoliša.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn